čtvrtek 5. listopadu 2015

Krůtí maso s růžičkovou kapustou na smetaně a ricottě

Takový malý experiment, který dopadl velmi dobře. Základem je kapustu úplně nerozvařit. Co se týče riccoty, vyzkoušela jsem tu z Lidlu a musím říct, že je chuťově nejlepší a nejjemnější, co jsem dosud měla. Navíc i za super cenu. :-)

Potřebné suroviny na cca 4 porce:
  • 200g krůtích prsou
  • 300g růžičkové kapusty
  • 1 smetana na vaření
  • 1/2 kelímku ricotty (100g)
  • mletý římský kmín, sušený česnek, sůl
  • kari koření
  • olivový olej extra virgin
  • 600g brambor
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Položte je na pečící papír, osolte a postříkejte olejem. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na 20-30 minut. Dle tloušťky brambor.

Mezitím si očistěte růžičkovou kapustu. Seřízněte konec košťálu a případně sloupněte svrchní lístky, pokud jsou povadlé, flekaté apod. Růžičky rozpůlte a vložte do vroucí mírně osolené vody na 10 minut. Vodu slijte a trochu si nechte na případné zředění omáčky. Mírně vychladlé kapustičky rozkrojte na čtvrtiny.

Na oleji osmahněte krůtí maso nakrájené na drobné kostičky. Přidejte koření, kapustu a zalijte smetanou. Vařte na mírném ohni asi 5 minut. Zahustěte ricottou. Dochuťte, v případě potřeby můžete trochu naředit vodou, ve které se vařila kapusta.

Podávejte s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat