Potřebné suroviny na cca 4 porce:
- 200g krůtích prsou
- 300g růžičkové kapusty
- 1 smetana na vaření
- 1/2 kelímku ricotty (100g)
- mletý římský kmín, sušený česnek, sůl
- kari koření
- olivový olej extra virgin
- 600g brambor
Mezitím si očistěte růžičkovou kapustu. Seřízněte konec košťálu a případně sloupněte svrchní lístky, pokud jsou povadlé, flekaté apod. Růžičky rozpůlte a vložte do vroucí mírně osolené vody na 10 minut. Vodu slijte a trochu si nechte na případné zředění omáčky. Mírně vychladlé kapustičky rozkrojte na čtvrtiny.
Na oleji osmahněte krůtí maso nakrájené na drobné kostičky. Přidejte koření, kapustu a zalijte smetanou. Vařte na mírném ohni asi 5 minut. Zahustěte ricottou. Dochuťte, v případě potřeby můžete trochu naředit vodou, ve které se vařila kapusta.
Podávejte s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat