neděle 15. listopadu 2015

Ovocný crumble s rýžovým pudinkem

Tenhle dezert je vážně hodně sladký a velmi, velmi dobrý. Příště použiju méně cukru, protože je to na mě moc sladké. Dle sezóny můžete obměňovat ovoce. Poprvé jsem v tomto receptu vyzkoušela rýžové mléko a bio bezlepkový pudink. Je to úplně něco jiného, než klasický pudink, ale ke crumblu se to hodí a je to příjemná změna. Obzvlášť, když nechcete, nemůžete klasické mléko. A co se týče drobenky, nebojte se ji využít třeba na buchtu. Je vážně výtečná.

Suroviny na crumble pro 4 osoby:

  • 2 menší oloupaná jablka
  • 2 menší oloupané hrušky
  • 6 sušených švestek
  • 50g třtinového cukru (kdo nemusí moc sladké dezerty, tak použijte polovinu)
  • 150g ovesných vloček
  • 50g mandlí
  • 4 PL sirupu (kukuřičný, rýžový, agávový, javorový nebo med)
  • 4 PL kokosového oleje
Ovoce nakrájejte na menší kousky a naskládejte na dno zapékací misky. (Netřeba vymazávat.) Posypte třtinovým cukrem. Umelte vločky a mandle na jemno a smíchejte se sirupem a kokosovým olejem. Rukama uhnětejte drobenku a posypejte s ní ovoce.

Pečte nezakryté v troubě na 180°C 20-25 minut, nebo dokud drobenka nezezlátne.

Suroviny na pudink:
  • 0,5l rýžového mléka
  • 1 bio bezlepkový pudink
  • 1/2 bio třtinového cukru
 Dle návodu uvařte pudink a polijte jím hotový crumble. 

Žádné komentáře:

Okomentovat