Tenhle dezert je vážně hodně sladký a velmi, velmi dobrý. Příště použiju méně cukru, protože je to na mě moc sladké. Dle sezóny můžete obměňovat ovoce. Poprvé jsem v tomto receptu vyzkoušela rýžové mléko a bio bezlepkový pudink. Je to úplně něco jiného, než klasický pudink, ale ke crumblu se to hodí a je to příjemná změna. Obzvlášť, když nechcete, nemůžete klasické mléko. A co se týče drobenky, nebojte se ji využít třeba na buchtu. Je vážně výtečná.
Suroviny na crumble pro 4 osoby:
- 2 menší oloupaná jablka
- 2 menší oloupané hrušky
- 6 sušených švestek
- 50g třtinového cukru (kdo nemusí moc sladké dezerty, tak použijte polovinu)
- 150g ovesných vloček
- 50g mandlí
- 4 PL sirupu (kukuřičný, rýžový, agávový, javorový nebo med)
- 4 PL kokosového oleje
Ovoce nakrájejte na menší kousky a naskládejte na dno zapékací misky. (Netřeba vymazávat.) Posypte třtinovým cukrem. Umelte vločky a mandle na jemno a smíchejte se sirupem a kokosovým olejem. Rukama uhnětejte drobenku a posypejte s ní ovoce.
Pečte nezakryté v troubě na 180°C 20-25 minut, nebo dokud drobenka nezezlátne.
Suroviny na pudink:
- 0,5l rýžového mléka
- 1 bio bezlepkový pudink
- 1/2 bio třtinového cukru
Dle návodu uvařte pudink a polijte jím hotový crumble.
Žádné komentáře:
Okomentovat