Potřebné suroviny:
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1/2 menšího pórku (světlejší část)
- 1 bílá paprika
- 1 menší mrkev
- 2 stoužky česneku
- slunečnicový olej
- sušená bazalka, sůl, pepř
Očištěný pórek a mrkev rozčtvrťte a nakrájejte na tenké plátky. Dno hlubší pánve zalijte vodou a přiveďte k varu. Přihoďte pórek a mrkev a duste za občasného míchání dokud se většina vody nevyvaří. Pak přilijte asi 1PL slunečnicového oleje a restujte dál asi 5 minut.
K restované zelenině přidejte nakrájenou papriku a prolisovaný česnek a ještě chvíli restujte. Nakonec přihoďte rajčata a rozmělněte je na menší kousky. Osolte,opepřete a ochuťte bazalkou. Nechte mírně probublávat 5 - 10 minut. Podle toho, jak máte rádi měkkou zeleninu.
Podávejte třeba s těstovinami posypané sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat