úterý 10. listopadu 2015

Rajčatová omáčka se zeleninou

V naprosto úžasné knížce BioAbecedář od Hanky Zemanové jsem se dozvěděla super tip jak zdravě restovat a koupila jsem si kvůli tomu i speciální bio slunečnicový olej vhodný na smažení a pečení. V té knížce je vůbec velká spousta zajímavých informací, rozhodně doporučuji! :-)


Potřebné suroviny:
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1/2 menšího pórku (světlejší část)
  • 1 bílá paprika
  • 1 menší mrkev
  • 2 stoužky česneku
  • slunečnicový olej
  • sušená bazalka, sůl, pepř



Očištěný pórek a mrkev rozčtvrťte a nakrájejte na tenké plátky. Dno hlubší pánve zalijte vodou a přiveďte k varu. Přihoďte pórek a mrkev a duste za občasného míchání dokud se většina vody nevyvaří. Pak přilijte asi 1PL slunečnicového oleje a restujte dál asi 5 minut.

K restované zelenině přidejte nakrájenou papriku a prolisovaný česnek a ještě chvíli restujte. Nakonec přihoďte rajčata a rozmělněte je na menší kousky. Osolte,opepřete a ochuťte bazalkou. Nechte mírně probublávat 5 - 10 minut. Podle toho, jak máte rádi měkkou zeleninu.

Podávejte třeba s těstovinami posypané sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat