začíná být venku chladněji, takže je nejvyšší čas začít s teplými polévkami na večeři. :-) Tahle hrachovka je trošku jiná než se běžně dělá a jako vždy jednoduchá na přípravu. Jen čas vaření je delší, ale to je u všech luštěnin...
Potřebné suroviny:
- 250g žlutého hrachu
- 1,25l vody
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 2 PL olivového oleje
- 1 rajče
- 1 jarní cibulka
- 2 PL zeleninového bujónu (bez glutamátu např. Alnatura)
- sůl, bílý pepř
- muškátový oříšek mletý
- 2 ČL citrónové šťávy
Po uvaření rozmixujte ponorným mixérem a vraťte na plotnu. Přidejte 1PL oleje, zeleninový bujón, větší špetku muškátového oříšku a bílého pepře. V případě potřeby dosolte. Pořádně promíchejte a vhoďte do polévky ještě na kostičky nakrájené rajče a zhruba 2-3 minuty nechte ještě povařit.
Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a osmahněte na druhé polévkové lžíci oleje. Do uvařené polévky přidejte na závěr citrónovou šťávu a osmahnutou cibulku.
Abyste získali komplexní bílkoviny je dobré polévku jíst s nějakou celozrnnou obilninou. :-)
Přeji dobrou chuť.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat