tentokrát je to klasická dýňová polévka se zakysanou smetanou. Ona se zas tak moc neliší od té s kokosovým mlékem, ale chuťově je to něco úplně jiného. Ale mě chutnají obě, tak je zkuste a posuďte sami.
Zázvor udělá polévku pikantnější a víc vnitřně zahřeje. Ale pokud ho nemáte, stejně tak jako např. kurkumu, tak nezoufejte a obě suroviny s klidem vynechte. I bez nich je polévka mňamózní. :-)
Potřebné suroviny:
- 1 dýně Hokaido
- 1 menší cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 1ČL čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1PL zeleninového bujónu (nebo 1 kostka)
- 1/2 ČL kurkumy
- 1/4 ČL mletého muškátového oříšku
- bílý pepř, sůl
- slunečnicový olej
- dýňová semínka
- zakysaná smetana
Dýni rozmixujte ponorným mixérem do hladka. Dle chuti dosolte a opepřte. Na talířku ozdobte zakysanou smetanou a nasucho opraženými dýňovými semínky.
Ideální je k tomu Domácí celozrnný chléb. :-)
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat