rýžový nákyp z natural rýže a třtinovým cukrem je aspoň trošičku zdravější verze. Když rýži pořádně povaříte, nepoznáte skoro rozdíl od klasické bílé. :-) Použila jsem jablka, rozinky a kompotované meruňky. Výborná kombinace. Pro obměnu můžete vyzkoušet pak švestky, s těmi je to taky boží.
Potřebné suroviny:
- 300g natural rýže (v suchém stavu)
- 100g třtinového cukru
- 4 vajíčka
- 1PL mleté skořice
- cca 1l mléka
- širší plátek másla
- 4 menší jablka
- 1 malá konzerva meruněk
- rozinky
- strouhaný kokos
Formu vymažte máslem a vysypejte kokosem. Na dno dejte trochu rýže, pak jablka s rozinkami, další rýži, další vrstvu jablek s rozinkami, opět rýži, meruňky a na závěr zase rýži.
V přikryté nádobě pečte na 180° 30minut, pak odkryjte a pečte dalších 10 - 15minut do zezlátnutí.
Pokud budete chtít zkusit dát do dortové formy jako já, tak doporučuji pak nechat trochu vychladnout a nožem oddělit nákyp od formy, jinak se vám to rozpadne. :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat