Jednoduché, rychlé a dobré. :-) Výborné jako oběď nebo i večeře.
Potřebné suroviny (2 porce):
- 4 filety mražené tresky
- lilek
- 1/2 cukety
- žlutá paprika
- 1 a 1/2 rajčete
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- olivový olej
Rybu nechte rozmrazit, omyjte ji a pak ji osušte. Zeleniny nakrájejte na větší kousky, rajčata na plátky. Každou porci, tj. 2 filety a půlku zeleniny dejte zvlášť do alobalo. Ten nejdříve potřete trochou olivového oleje. Pak do něj vložte osolenou rybu a posypte ji trochou nasekaného rozmarýnu. Poklaďte zeleninou, posolte, opět dejte trochu rozmarýnu a na závěr postříkejte ještě trochou olivového oleje. Alobal uzavřete a dejte do pekáčku.
Troubu předehřejte na cca 180° a pečte cca 40 minut. Zelenina i ryba pustí vodu, takže díky tomu bude ryba vlastně spíš dušená než pečená, ale zase si zachová vláčnost...
Jako přílohu můžete podávat vařené brambory.
Dobrou chuť.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat