opět jeden z naprosto jednoduchých a rychlých receptů, kde se ale skvěle všechny ingredience doplňují. Špenát s jemnou oříškovou chutí bulguru a natural rýže a ostřejší chutí a vůní česneku... Ten správný šmrnc tomu dodává balkánský sýr. Prostě, není nad jednoduchost...
Suroviny na cca 2-3 porce:
- 80g pšeničného bulguru
- 80g natural rýže
- 200g mraženého špenátu
- balkánský sýr
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
Mezitím si cibuli nakrájejte na drobné kostičky a osmahněte na pánvi na asi 1PL olivového oleje. Až začne cibulka zlátnout přidejte špenát, podlijte trochou horké vody a přikryjte pokličkou. Duste do měkka - asi 15 - 20 minut. Záleží na tom, jestli máte porcovaný špenát nebo listy. Já měla tentokrát porcovaný, takže to bylo rychleji.
Po uvaření špenát osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek a ještě chvilku nechte probublat. Pak přidejte uvařený bulgur a rýži a pořádně promíchejte. Už nevařte.
Na talíři ozdobte balkánským sýrem.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat