Recept jsem "obšlehla" z knihy Jez a běhej (Scott Jurek). Upravila jsem jen gramáž a některé suroviny vynechala a přidala do toho maso. Nelekejte se seznamu surovin, je jich trochu víc, ale díky tomu je to naprosto dokonalé! :-)
Suroviny na cca 4 porce:
- 500g mletého hovězího masa
- 1 menší cibule nebo 1/2 menšího pórku
- 4 menší žampióny
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 hrnku mražené kukuřice
- 1 menší mrkev
- 1 konzerva loupaných rajčat
- cca 300g rajského pyré
- cca 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku bulguru
- 150g červených fazolí (v suchém stavu)
- 1/2 sušené červené chilli papričky (nebo jakékoli jiné)
- 1 stroužek česneku
- 1/2 ČL římského kmínu
- 1 ČL sušeného koriandru
- sůl, pepř čtyř barev
- řepkový olej
Mezitím si na jiné pánvičce osmahněte maso, jen ho osolte a opepřete a přidejte ke směsi na posledních 5 - 10 minut. Pokud se vám to jako mě nevejde všechno do jedné pánvičky, tak smíchejte až po uvaření a nechte 10 minut přikryté odležet, aby se všechny chutě spojily a maso natáhlo ochucenou omáčku.
Pro obměnu můžete vynechat bulgur (a dát tímpádem méně vody, příp. i protlaku) a udělat si k tomu kukuřičné placky - viz jeden z předchozích receptů.
Žádné komentáře:
Okomentovat