Suroviny na těsto:
- 150g celozrnné pšeničné mouky (hladké)
- 40g změklého másla
- 1 ČL třtinového cukru
- 70ml vlažného mléka
- 1/2 sáčku sušeného droždí
- větší špetka soli
- 2 jablka
- 150g bílého jogurtu
- 2 vajíčka
- 1 ČL ječného sladu
- 1 ČL třtinového cukru
- mletá skořice
Na náplň smíchejte bílý jogut s vejci a sladidly a mletou skořicí. Jablka oloupejte, rozpůlte a zbavte jadřinců. Poté nakrájejte na tenké plátky.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenkou placku a přendejte do koláčové/dortové formy vyložené pečícím papírem. Dotvarujte tak, aby byly zvedlé okraje alespoň 1cm. Pak vyložte plátky jablek, zalijte náplní a dejte péct do vyhřáté trouby na 160st na 35 minut.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat