sobota 20. června 2015

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Tyhle knedlíky dělám už roky a vždycky si na nich pochutnáme. Je sezóna jahod, takže hurá do toho. Počet knedlíků závisí na tom, jak velké je uděláte, mě jich vyjde vždycky asi 10. A jsou to kvalitní tři porce s pořádnou porcí jahodové omáčky.

Suroviny na cca 10 knedlíků (3 porce):
  • 500g měkkého tvarohu
  • 160g dětské krupičky
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
Suroviny na jahodovou omáčku:
  •  400g jahod
  • 1 zakysaná smetana
  • cukr nebo jiné sladidlo podle chuti
Nejdříve smíchejte tvaroh se žloutky, přidejte krupičku a sůl a promíchejte. Vznikne vám tužší, mírně lepivé těsto. Rukama vytvořte malé knedlíky a dejte ponořte je do vroucí vody a vařte 8-10 minut. Podle velikosti knedlíků. Doporučuji vždy pro kontrolu jeden rozkrojit, abyste zjistili, jestli už jsou skutečně hotové.

Omáčku jednoduše vytvoříte rozmixováním všech surovin na hladký krém.


Žádné komentáře:

Okomentovat