neděle 21. června 2015

Jogurtová bublanina s drobenkou

A jsem tady s dalším tradičním receptem s jahodami. Ovoce samozřejmě můžete použít jakékoli. Buchta je díky jogurtu krásně vláčná a prudce jedlá. :-))))

Potřebné suroviny:
  • 3/4 hrnku cukru krupice (pokud máte jemný třtinový cukr, použijte ho)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnku mléka
  • 200g bílého jogurtu
  • 4 PL řepkového oleje
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • 1 vanilkový cukr
  • libovolné ovoce (jahody, třešně, lesní směs...)
  • drobenka
Vajíčka rozšlehejte s cukrem do pěny. Pak opatrně vmíchejte jogurt, mléko a olej. Přisypte mouky s kypřícím práškem. Hotové těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem a posypte libovolným ovocem. Já použila jahody, které jsou rozpůlila.

Posypte drobenkou (pokud chcete dietnější verzi tak drobenku vynechte) a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170°C cca na 30 minut. Hlídejte propichováním špejlí.


Žádné komentáře:

Okomentovat