pátek 5. června 2015

Kuřecí maso se špenátem a ricottou

Když nemáte čas, nebo chuť dělat závitky, mám pro vás jednodušší variantu. Jednoduše na maso navršíte špenátovou směs a dáte zapéct. Stehenní řízky nejsou tak suché jako prsní, ale jinak můžete samozřejmě použít klidně i ty prsní řízky.

Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 500g kuřecích stehenních řízků
  • cca 100g mraženého špenátu (špenátových listů)
  • velká hrst mraženého hrášku
  • velká hrst mražené kukuřice
  • 1/2 cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 250g ricotty
  • olivový olej
  • sůl
  • provensálské bylinky
Z masa odstraňte zbytečný tuk a rozkrájejte ho na čtvrtiny. Vložte do pekáčku a mírně osolte. Podlijte trochou vody a pokapejte olivovým olejem.

Cibuli nakrájenou na drobné kostičky osmahněte na oleji, přidejte prolisovaný česnek, špenát a mraženou zeleninu. Podlijte trochou vodou a duste do změknutí. Na závěr směs osolte a nechte aspoň trochu vychladnout. Poté vmíchejte ricottu a směs rozprostřete na maso. Pekáček přikryjte a pečte v předem přehřáté troubě na 180°C asi hodinu.

Podávejte např. se zeleninovým salátem, těstovinami....

Žádné komentáře:

Okomentovat