úterý 9. června 2015

Domácí musli tyčinky bez cukru

Už vás taky nebaví jíst tyčinky plné cukru a chemie? Dlouho jsem se odhodlávala k tomu, upéct si je doma. Zkusila jsem to a je to táááák jednoduché, rychlé a táááák dobré, že už budu jíst jen ty domáci. :-) S melounovým koktejlem je to vydatná svačinka, plná živin a energie.

Potřebné suroviny na cca 15ks (1/2 plechu):
  • 110g jemných ovesných vloček
  • 90g ječných vloček
  • 30g špaldových vloček
  • 10g pšeničných klíčků
  • 150g datlí
  • 90g rozinek
  • 50g slunečnicových semínek
  • 2 zralé banány
  • 1/2 většího jablka
  • skořice
  • 1 PL kokosového oleje (nemusí být)
Vločky si zvolte dle libosti, klidně jenom ovesné. Kokosový olej lze nahradit strouhaným kokosem, nebo vynechat úplně. Slouží k dochucení.

Datle namočte na pár hodin do vody, aby změkly. Pak vodu slijte a rozmixujte společně s banány. Jablko oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Všechny suroviny smíchejte. Měla by vám vzniknout tuhá, ale vláčná hmota.

Plech vyložte pečícím papírem a směs rovnoměrně upěchujte do požadované tloušťky. Mě to vyšlo na 1/2 plechu a z toho asi 15 tyčinek.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C cca 20 minut (nebo do zezlátnutí).

Dle libosti můžete ingredience obměňovat. Příště se chystám místo datlí použít švestky. Můžete přidat oříšky, nebo jiná semínka, kousky čokolády, prostě cokoli, co máte rádi.


Žádné komentáře:

Okomentovat