sobota 18. dubna 2015

Vepřové závitky na fenyklu

Odlehčená verze plněných vepřových závitků. 

Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 4 plátky vepřového masa (kýta)
  • 1/2 brokolice
  • 2 větší stroužky česneku
  • 70g eidamu
  • 2 PL jogurtu
  • bazalka
  • 1 fenykl
  • sůl, pepř
  • olej
  • potravinářský provázek nebo párátka


Brokolici rozeberte na růžičky a společně s oloupaným česnekem krátce poduste na pařáku. Nechte trochu vychladnout, rozmačkejte vydličkou, přimíchejte najemno nastrouhaný sýr, jogurt, bazalku a sůl a pořádně promíchejte.

Vepřové plátky naklepejte z obou stran, osolte a opepřete a dejte dovnitř brokolicovou náplň, zaviňte a svázejte potravinářským provázkem. Fenykl nakrájejte na plátky a dejte do pekáčku. Navrch dejte závitky, postříkejte trochou oleje a podlijte vodou. Přikryté duste v předem vyhřáté troubě cca 45 minut.

Podávejte třeba s brambory, bramborovou nebo polentovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat