neděle 12. dubna 2015

Bramborový guláš s tempehem

Konečně jsem našla odvahu koupit si tempeh. Dělali v bio krámku ochutnávku, takže jsem ho zkusila, zachutnal mi a už jsem si nesla jeden domů. A cože to vlastně je? :-) Tempeh je nejkvalitnější sójový výrobek, který navíc prošel fermentací. Díky ní obsahuje opravdu vysoký a komplexní podíl bílkovin, hodně vlákniny a vitamíny, zejména vitamín B12.

Potřebné suroviny na 3-4 porce:

  • 1 balení uzeného tempehu (190g)
  • 4 střední brambory
  • 3PL celozrnných ovesných (nebo jiných) vloček
  • 1/2 menšího pórku
  • 1/2 červené kapie
  • 1 ČL majoránky
  • 0,5 ČL mletého kmínu
  • 3 ČL lahůdkové papriky
  • sůl
  • olej
Na oleji osmahněte na tenká kolečka pokrájený pórek. Přisypte papriku a kmín a chvíli restujte. Nakrájejte brambory a tempeh na kostičky a společně s majoránkou přidejte k pórku a zalijte cca 1l vody.Vařte do změknutí brambor. Na závěr přidejte na jemno nakrájenou kapii a ovesné vločky a ještě 5 minut nechte povařit. Dle chuti osolte.

Podávejte s celozrnným pečivem nebo jen tak samotné.

Žádné komentáře:

Okomentovat