čtvrtek 9. dubna 2015

Tofu pomazánka s droždím Tebi

Tebi je lahůdkové droždí se 7% sladovým výtažkem plné kvalitních bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálních látek. Jeho použitím tak zvýšíte biologickou hodnotu jídla. Jedná se o inaktivované kvasnice (nemají kvasící účinek), které se nejčastěji používají k dochucování pomazánek, polévek, omáček, zeleniny a obilovin.

Potřebné suroviny:
  • 100g jemných celozrnných vloček
  • 180g bílého tofu
  • 1 mrkev
  • 1 malá cibule
  • 1 PL kvalitního olivového oleje
  • 1 ČL drceného kmínu
  • 1 ČL zeleninového bujonu (bez glutamátu)
  • kari
  • 3 PL sušeného lahůdkového droždí
  • 2 PL Shoyu nebo Tamari
  • sušený koriandr
Ovesné vločky zalijte vodou a nechte změknout. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a společně s kmínem a kari osmahněte na olivovém oleji. Po zesklovatění cibule přidejte najemno nastrouhanou mrkev a chvíli smažte. Přimíchejte namočené vločky a bujon, podlijte trochou horké vody a asi 5 minut vařte za stálého míchání. Na závěr vmíchejte najemno nastrouhané tofu a lahůdkové droždí a ještě chvíli promíchávejte a prohřívejte. Dochuťte koriandrem a sójovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat