pátek 10. dubna 2015

Svěží boloňská omáčka

Receptů na boloňskou omáčku najdete spousty a netvrdím, že tohle je pravá verze. Je ale rychlá a moc dobrá. :-) Jen doporučuji zainvestovat do kvalitní passaty bez konzervatnů, protože ta výrazně ovlivní výslednou chuť omáčky. Já jsem byla maximálně spokojená s Passatou Natur od Alnatury (lze zakoupit např. v DM drogerii). Obsahuje pouze rajčata a 0,2% soli.

Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 500g mletého hovězího a vepřového masa
  • 660ml kvalitní passaty
  • 1 menší mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 menší cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • 3 sušená rajčata (nemusí být)
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
Zeleninu nakrájejte na velmi drobné kostičky, česnek utřete a vše krátce (asi 2-3minuty) orestujte na olivovém oleji. Pak přidejte mleté maso a zprudka osmahněte, dokud se maso nezatáhne. Přilijte passatu, ztlumte a přiklopené za občasného míchání duste cca 40 minut.

Na posledních pět minut přidejte do směsi posekanou čerstvou bazalku, na kostičky nakrájená sušená rajčata a dochuťte solí a pepřem.

Podávejte ideálně s celozrnnými těstovinami.


Žádné komentáře:

Okomentovat