Od včerejška jsem přemýšlela co udělám na oběd a dneska mě osvítilo. :-) Měla jsem doma nakoupenou hromadu zeleniny, spousty tofu a v zásobě curry pastu. Tentokrát jsem použila zelenou. Je o něco jemnější, než ta červená, ale přidáním zázvoru je výsledek přeci jen pálivý. Kokosové mléko dodá pokrmu neodolatelný šmrnc a celý pokrm nádherně zjemní. Jídlo je hotové v cukuletu a nesmírně si pochutnáte. Pro ty co neví, kde koupit méně známé potraviny - kokosové mléko kupuji v Albertu (vyjde tam cca na 37Kč) a curry pastu v Tescu (jeden sáček kolem 25Kč). Jinak na curry pastu ve větším balení jsem narazila v Kauflandu, vyjde to pak mnohem levněji. Kurkumu najdete mezi kořením a čerstvý zázvor u zeleniny. :-)
Potřebné suroviny:
- 230-250g bílého tofu (natural)
- 1 jarní cibulka
- cca 1,5 cm zázvoru
- 3/4 hlávky menšího květáku (cca 300g)
- 1 mrkev
- 1 malá cuketa
- 2 hrsti mraženého hrášku
- cca 100g fazolových lusků (mražených)
- 1 sáček (50g) zelené curry pasty
- 1 plechovka (400ml) kokosového mléka
- olej
- sůl
- 1 ČL kurkumy
Nejdříve si nakrájejte tofu na malé kostičky a dejte ho marinovat do zelené curry pasty. Očistěte květák a rozdělte ho na malé růžičky. Dejte ho na pařák a duste cca 8-10 minut. Měl by být měkký, ale ne rozvařený.
Cibulku nakrájenou na kolečka a najemno nastrouhaný zázvor krátce osmahněte na oleji. Pak přidejte na půl kolečka nakrájenou mrkev a cuketu a ještě chvíli restujte. Vmíchejte zbylou zeleninu, tofu naložené v curry, kurkumu a trochu soli. Pořádně promíchejte. Teprve pak přidejte celou plechovku kokosového mléka, opět zamíchejte a nechte přikryté dusit cca 15-20 minut. Do změknutí zeleniny. V případě potřeby na závěr dosolte. Podávejte s basmati rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat