Potřebné suroviny pro 2 osoby:
- 2 vepřové kotlety
- 1 malá cuketa
- 1 menší lilek
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 brambor
- 2 ČL pikantního pesta
- sušený koriandr
- sůl
Brambory oloupejte a nakrájejte na cca 0,5cm plátky, ostatní zeleninu taktéž. Nejdříve dejte do pekáčku brambory, osolte a posypejte koriandrem. Na brambory dejte ostatní zeleninu a na závěr naložené maso. Nezapomeňte každou vrstvu zeleniny mírně osolit. Podlijte vodou.
Pečte přikryté v předem vyhřáté troubě na 190°C 45-60 minut. Na závěr můžete odklopit a použít funkci grilu, jestli máte, aby se maso opeklo. Kdo má zase radši šťavnatější maso, pak jej doporučuji dát pod zeleninu, uchová si tak víc šťávy. V průběhu pečení kontrolujte stav vody a případně dolijte horkou vodu do pekáčku. Stačí udržovat jen malé množství vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat