Zdravá svačinka vhodná i pro malé děti. Pošmákli jsme si na něm celá rodina. Můžete rozdělit i na menší části a podávat jako dezert. Kvůli synovi jsem použila tučný tvaroh, ale kdo si hlídá linii, klidně použijte polotučný.
Potřebné suroviny pro 4 porce:
- 180g jáhel (v suchém stavu)
- 250g tučného (nebo polotučného) tvarohu
- 50g třtinového cukru
- 1/2 vanilkového lusku
- ovoce na ozdobení (maliny, borůvky, jahody...)
Jáhly uvařte dle návodu v neosolené vodě. Ještě horké je rozmixujte s tvarohem, cukrem a vanilkou. (Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrabejte vnitřek a ten použijte do dezertu.) Můžete použít libovolné ovoce, co vám chutná a ozdobit jím dezert, nebo můžete ovoce rovněž rozmixovat. Já použila čerstvé maliny. Synovi jsem je rozmixovala do krému a přišlo mi to takhle lepší.
Krém nalijte do skleniček nebo misek a nechte zchladnout. Podávejte vychlazené. Můžete posypat karobem, kakaem, pro koho je to málo sladké, tak polít agávovým nebo javorovým sirup. Fantazii a chutím se meze nekladou. :-))
Žádné komentáře:
Okomentovat