Potřebné suroviny na korpus:
- 130g ovesných vloček
- 120g rozinek (nesířených)
- 1 vrchovatá ČL skořice
- 1 vrchovatá ČL perníkového koření
- 4 PL karobu (cca 27g)
- voda
- 2 menší banány
- 1 a 1/2 avokáda (cca 200g)
- 170g datlí
- 30g kokosového oleje
- 2 PL karobu
- 1 vanilkový cukr
- 1 PL agávového sirupu
- 4 PL vody
- 250g bílého tofu
- 70g slunečnicových semínek
- 3 ČL pomerančové kůry
- 2 PL citrónové šťávy
- 2 PL javorového sirupu
- 8 PL vody
Avokádo rozřízněte na půl a pootočením se vám jej podaří rozdělit na půl. Vyjměte pecku a lžičkou vydlabejte avokádo do misky. Rozmačkejte vidličkou. Datle nasekejte na malé kousky. Rozmixujte mixérem (mě to šlo nejlépe tyčovým) společně se všemi ostatními surovinami kromě vody. Tu přidávejte až na závěr, zase po troškách, aby vznikl hladký krém. Krémem naplňte korpus. Měl by tak akorát pokrýt banány.
Rozmixujte slunečnicová semínka. Tofu nakrájejte na kostky a společně tyto suroviny rozmixujte. Pak přidejte citrónovou šťávu, pomerančovou kůru a javorový sirup, promíchejte a pak znovu rozmixujte. Postupně všlehávejte vodou. Opět přidávejte po lžících. Krém rozetřete na karobový krém.
Vrch dortu můžete posypat karobem, ozdobit ovocem. Pokud jej nemáte pro malé děti, tak můžete použít i kakao, oříšky...
Originální recept naleznete zde http://www.zdravakuchyne.cz/recept-polozka/nepeceny-cokoladovo-vanilkovy-dort/.
Žádné komentáře:
Okomentovat