výborné jako oběd nebo večeře. Špaldové kernotto (kroupy) koupíte např. v Kauflandu a fakt ho zkuste. Má jemnou oříškovou chuť. Tenhle recept mám původně z internetu, ale už nevím, odkud, takže nemůžu přidat odkaz...
Suroviny na 3 - 4 porce:
- 200g špaldového kernotta
- 1 středně velká cuketa
- 1 klasická nebo jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka (400g) loupaných rajčat
- 100g čerstvého sýra
- zeleninový bujón (Alnatura, Wurzl...)
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka, příp. oregano nebo petrželka
- olivový olej
Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem dozlatova. Pak přidejte cuketu a ještě chvíli nechte smažit. Nakonec přidejte plechovku s rajčaty. Pokud jsou rajčata celá, tak je rozmělněte na menší kusy. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou 10 minut.
Přidejte ke směsi uvařené kernotto a nechte chvíli probublat. Nakonec přimíchejte nasekanou čerstvou bazalku (nebo jestli máte raději tak se k tomu hodí i čerstvé oregano nebo petrželka) a nastrouhaný čerstvý sýr. Můžete ještě dochutit rozdrceným česnekem, příp. dosolit a dopepřit.
Přeji dobrou chuť.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat