Potřebné suroviny na cca 1,5l polévky:
- 1 středně velká petržel
- 1 středně velká mrkev
- 1/4 menšího celeru
- 200g růžičkové kapusty
- 1PL misa
- středně velké ječné kroupy (příp. ovesné vločky, pohanka, co máte rádi...)
- olivový olej
- pažitka
V hrnci rozpalte trochu olivového oleje a asi pět minut za téměř stálého míchání na něm poduste kořenovou zeleninu. Pak přidejte kapustu a kroupy, zalijte horkou vodou a vařte 10 - 15 minut. Prostě do změknutí kapusty a krup.
Miso se nevaří. Takže si do mističky přelijte asi 2 lžíce vývaru a nechte trochu zchladnout. V tomto vlažném vývaru rozmíchejte lžíci misa a přidejte do polévky až po uvaření. Nechte chvíli odstát. Můžete ozdobit čerstvou pažitkou, petrželkou...
Polévka není moc slaná, lze případně dosolit nebo přidat víc misa. Já se snažím odvykat si na slanou chuť, takže mě to maximálně vyhovovalo. :-)
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat