neděle 3. května 2015

Kuřecí karbanátky s celerem

Tak na tohle jídlo jsem se těšila dva týdny. :-) Konečně maso!!! A bylo to výborné. Pokud chcete zkusit dělenou stravu, udělejte si k tomu pouze zeleninový salát. Pokud ne, určitě k tomu bude dobrá třeba bramborová kaše.

Potřebné suroviny:
  • 1 kuřecí prsní řízek
  • čtvrtka celeru (cca stejné množství jako masa)
  • žloutek
  • olej
  • 1ČL kurkumy
  • sůl, pepř, mletý kmín
Maso nakrájejte na kostičky, posypte kurkumou a zalijte olejem. Promíchejte a nechte marinovat ideálně přes noc, ale stačí i pár hodin. Celer nakrájejte také na malé kostičky a společně s masem pomelte nebo rozmixujte. Přidejte žloutek a ostatní koření. Vytvarujte placky a smažte je na oleji, ve kterém jste marinovali maso.

Recept mám opět z knihy Zhubněte jednou pro vždy od Antónie Mačingové.

Žádné komentáře:

Okomentovat