sobota 16. května 2015

Treska na másle s celerovými hranolky

Jednoduchá a rychlá večeře nebo oběd. Hranolky jsem dělala již potřetí, pokaždé s jinými bylinkami. Nejvíce mi chutnaly s medvědím česnekem, ale klidně použijte jakékoli vaše oblíbené bylinky. Recept je opět z knihy A. Mačingové. :-)


Potřebné suroviny na 1 porci:
  • 300g celeru (cca 1/3)
  • 150g Aljašské tresky
  • máslo
  • olivový olej
  • medvědí česnek, provensálské koření aj.
  • sůl
Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. Postříkejte olivovým olejem, osolte a posypte kořením. Promíchejte, aby se olej dostal na všechny hranolky. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, pak ztlumte na 150°C a dopečte (cca 10-20 minut). Hranolky by měly být měkké. Čím víc je propečete, tím méně bude cítit typická chuť celeru.

Tresku nechte rozmrazit, jemně ji osušte. Na pánvi rozpalte máslo, to osolte a na něj vložte tresku (tu už nesolte!). Tenhle malý fígl zajistí rovnoměrné rozložení soli. Restujte z obou stran cca 4-5 minut.


1 komentář:

  1. Jakmile vidím že někdo v obchodě kupuje tresku tak se docela hanbou propadám. To je maso která já bych stejně jako ostatní mrtvé zvíře do pusy prostě nedala. Nevím co je ostatním na tom tak příjemné. Za mě je to teda nelidské jíst mrtvé zvíře když nemusím.

    OdpovědětVymazat