středa 20. května 2015

Těstoviny s hlívovou omáčkou

Tohle jídlo mě velmi mile překvapilo svou jemnou chutí. Kombinace surovin je taky skvělá. Navíc tento chutný pokrm vyzkouzlíte z naprosto jednoduchých a běžně dostupných surovin. Čerpala jsem opět od Mačingové, ale tentokrát jsem udělala mírnou úpravu.

Potřebné surovinyna 2 porce:
  • 200g bezvaječných těstovin
  • 300g (jedno balení) hlívy ústřičné
  • 3 menší mrkve
  • 1/2 pórku (já použila tu zelenější část)
  • 1 střední cibule
  • 5PL sušeného sójového mléka (např. Zajíc) nebo 100ml sójové smetany
  • olivový olej
  • sůl, mletý rozmarýn
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a osmahněte ji na oleji. Mezitím si nakrájejte hlívu na kousky, pórek na kolečka a mrkev nahrubo nastrouhejte. Až cibule zesklovatí, přidejte ostatní zeleninu, osolte, posypte rozmarýnem a podlijte trochou vody. Duste cca 20 minut. V případě potřeby dolijte trochu vody, abyste měli v čem rozmíchat sušesné sójové mléko. Pokud použijete sójovou smetanu, vodu už nedolívejte. Ještě 10 minut duste. V podstatě do změknutí hlívy.

Podávejte s bezvaječnými těstovinami, nebo klidně i celozrnnými.

Žádné komentáře:

Okomentovat