úterý 19. května 2015

Chřest s fenyklem a lučinou

Výtečná kombinace a velmi rychlá příprava. Ideální jako svačina nebo předkrm.

Suroviny na 1 porci:
  • 1/3 fenyklu
  • 3 stonky zeleného chřestu
  • 50g Lučiny
  • 2-3 ČL bazalkového pesta
  • sůl
Fenykl očistěte a rozkrojte na dva plátky. Dejte na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Mezitím omyjte chřest a konce ulomte. (U zelené chřestu se konce ulamují, u bílého odkrajují.)

Po 5 minutách dejte vařit chřest k fenyklu tak, aby špičky nebyly ponořené ve vodě. Vařte 3-4 minuty. Vyjměte z vody a chřest ihned opláchntěte pod studenou vodou.

Lučinu smíchejte s pestem a dle potřeby rozřeďte trochou mléka. Ihned podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat