zkouším v poslední době přípravu jídel na páře a musím říct, že jsem mile překvapena. Je to rychlé a jídlo je krásně šťavnaté a zachová si barvu.
Potřebné surovoviny na 2 porce:
- 2 filety pstruha lososovitého s kůží
- 250g mražených špenátových listů
- 1/2 malé cibule
- 2 stroužky česneku
- řepkový olej
- sůl
- citrónový pepř (nebo klasický pepř a trocha citrónové šťávy)
- 100g zakysané smetany
- 1 vrchovatá lžička hořčice
- 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
- citrónová šťáva
- špetka cukru
Do menšího hrnce nalijte trochu olej a osmahněte na něm cibuli nakrájenou na malé kostičky. Přidejte špenát, podlijte trochou vody, přikryjte poklicí. Po 5 minutách přidejte prolisovaný česnek a za občasného míchání duste dalších asi 15 minut. Pak směs rozmixujte.
Omáčku si připravíte jednoduše smícháním všech surovin. Před podáváním ji nechte vychladit.
Podávejte třeba s vařenými bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat