Poprvé, co jsem zkusila udělat krémové rizoto z natural rýže a ono se to fakt povedlo. :-) Moc jsem si pochutnala. Pokud neseženete červenou rýži, tak použijte pouze tu natural.
Potřebné suroviny na 2 - 3 porce:
- 170g natural rýže
- 50g červené natural rýže
- 1 malá cibule
- 2 větší stroužky česneku
- 6 zahradních žampionů
- 250g růžičkové kapusty
- 1 PL zeleninového bujónu bez glutamátu
- 1 PL řepkového oleje
- čerstvý smetanový sýr, parmazán apod.
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujte na troše řepkového oleje, přidejte česnek a žampiony nakrájené na osminky a ještě chvíli restujte. Pak přisypte propláchnutou rýži, zeleninový bujón a zalijte vodou pouze tak, aby bylo vše tak akorát pod vodou. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni nechte probublávat cca 45 minut. Postupně dolévejte vodu podle potřeby.
Mezitím si očistěte růžičkovou kapustu a dejte ji na 10 minut vařit do osolené vody. Vodu z kapusty pak můžete použít na podlévání rýže.
Po uvaření kapustičky rozpůlte, přihoďte k rizotu a promíchejte. Na talíři můžete posypat svým oblíbeným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat