inspirovala jsem se recepty na zeleninový boršč, ale neměla jsem všechny suroviny, tak jsem zaexperimentovala. A moc jsem si pochutnala, i když jsem ještě donedávna řepu fakt nemusela! Ta typická chuť řepy se prostě ztratí, miso to krásně ochutí a zakysaná smetana zjemní. Výborná a zdravá pochoutka.
Potřebné suroviny:
- 2 menší řepy
- 2 mrkve
- 1 větší petržel
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1/2 pórku
- 4 střední brambory
- 1 stroužek česneku
- 1 PL řepkového oleje
- 1 PL misa
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- zakysaná smetana
Na oleji nechte zpěnit pórek, pak přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou řepu. Nechte zatáhnout, pak přihoďte zbylou zeleninu nakrájenou na kostičky (kromě česneku).
Přidejte koření a vařte do změknutí (cca 30-40 minut).
V malém množství vývaru z polévky rozmíchejte miso a to pak vlijte do zbytku polévky. Přidejte prolisovaný česnek a nechte tak 10 minut přikryté odstát.
Na talířku dochuťte zakysanou smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat