Suroviny na plech cca 20x30cm:
- 200g celozrnné pšeničné mouky
- 50g špaldové hrubé mouky
- 50g pohankové mouky
- 90g lískových oříšků
- hrnek rozinek
- 130ml slunečnicového oleje
- 2 PL sladěnky
- 380g dýně Hokaido
- 2 ČL krypřícího prášku do perníku
- 1 ČL kypřícího prášku s vinným kamenem
- špetka soli
- meruňková marmeláda
- strouhaný kokos
V míse smíchejte mouky (můžete použít pouze celozrnnou pšeničnou, pokud nemáte špaldovou a pohankovou), oříšky a kypřící prášky. V hrnci zahřejte olej a přidejte 2 lžíce sladěnky. Takhle se vám podaří sladěnku pořádně rozmíchat. Směs ale nevařte! Ještě teplou směs oleje se sladěnkou vlijte k suchým ingrediencím. Sceďte rozinky a společně s dýní přidejte k těstu a pořádně promíchejte. Pokud bude těsto suché, přídávejte po troškách vodu. Já musela přidat cca 50ml. Těsto bude tuhé, ale nesmí být suché.
Plech vyložte pečícím papírem a stěrkou na něj rozložte těsto a dejte péct na 175° na 25 - 30 minut.
Ještě na teplý perník potřete tenkou vrstvu meruňkové marmelády a posypte strouhaným kokosem. Můžete obojí vynechat, ale díky marmeládě je buchta ještě víc vláčná a co si budeme povídat i víc sladká. :-))) I když tentokrát si myslím, že je buchta díky těm rozinkám a sladěnce sladká dostatečně.
Žádné komentáře:
Okomentovat