Potřebné suroviny na cupcaky:
- 125g hladké mouky
- 100g mletých mandlí
- 225g změklého másla
- 180g světlého třtinového cukru
- 1 ČL kypřícího prášku
- špetka soli
- 1/2 vanilkového lusku
- 4 vajíčka
- vanička polotučného tvarohu
- 2 ČL agávového sirupu (nebo medu)
- 2-3 ČL citrónové šťávy
Nechte pořádně změknout máslo a rovnou si vyndejte i vajíčka, ať jsou také pokojové teploty. V jedné míse smíchejte mouku, pomleté mandle a kypřící prášek. V jiné změklé máslo s cukrem, solí a vanilkou (lusk podélně rozřízněte a vnitřek vydlabejte k máslu) vyšlehejte do světlé pěny.
Vajíčka rozklepněte do malé misky a smíchejte. Teprve pak pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu s cukrem a nepřestávejte šlehat. Pokud se vám směs začně srážet, přisypte trochu mouky s mandlemi a pokračujte. Snižte rychlost šlehače a po částech vmíchejte mouku s mandlemi a kypřícím práškem.
Připravte si papírové košíčky a naplněte je těstem ze 2/3. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C 15-20 minut.
Suroviny na krém smíchejte dohromady, citrónovou šťávou dejte podle chuti. Ozdobte krémem vychladké cupcaky. Můžete ozdobit citrónovou kůrou, čerstvou mátou nebo namletými mandlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat