pátek 11. března 2016

Mandlové cupcaky s tvarohovým krémem

Inspirovala jsem se receptem z Albertu, jen si ho zase lehce upravila. Potřebovala jsem s potřebovat máslo, takže jsem zvolila výjimečně tučnější variantu a musím říct, že to je vážně lahoda. Těsto je nádherně nadýchané. Jelikož ale nemám ráda příliš těžké moučníky, udělala jsem k tomu lehčí, málo sladký tvarohový krém s citrónem, který cupcaky odlehčí a udělá je svěží. Příště je zkusím ze špaldové mouky, bohužel mi zrovna došla.

Potřebné suroviny na cupcaky:

  • 125g hladké mouky
  • 100g mletých mandlí
  • 225g změklého másla
  • 180g světlého třtinového cukru
  • 1 ČL kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 4 vajíčka 
Na krém:
  • vanička polotučného tvarohu
  • 2 ČL agávového sirupu (nebo medu)
  • 2-3 ČL citrónové šťávy


Nechte pořádně změknout máslo a rovnou si vyndejte i vajíčka, ať jsou také pokojové teploty. V jedné míse smíchejte mouku, pomleté mandle a kypřící prášek. V jiné změklé máslo s cukrem, solí a vanilkou (lusk podélně rozřízněte a vnitřek vydlabejte k máslu) vyšlehejte do světlé pěny.

Vajíčka rozklepněte do malé misky a smíchejte. Teprve pak pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu s cukrem a nepřestávejte šlehat. Pokud se vám směs začně srážet, přisypte trochu mouky s mandlemi a pokračujte. Snižte rychlost šlehače a po částech vmíchejte mouku s mandlemi a kypřícím práškem.

Připravte si papírové košíčky a naplněte je těstem ze 2/3. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C 15-20 minut.

Suroviny na krém smíchejte dohromady, citrónovou šťávou dejte podle chuti. Ozdobte krémem vychladké cupcaky. Můžete ozdobit citrónovou kůrou, čerstvou mátou nebo namletými mandlemi.



Žádné komentáře:

Okomentovat