A ještě poznámka pro ty, co trpí alergií na lepek - tohle je sice bezlepková buchta, ale prášek do pečiva i puding jsem použila normální, takže tam nějaké stopy lepku můžou být. Pokud tedy trpíte alergií, řiďte se popisem na jednotlivých výrobcích.
Suroviny na těsto:
- 1 hrnek amarantové mouky
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 2 vajíčka
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 PL karobu
- 2x250g tvarohu ve vaničce
- 0,5 vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr)
- 1 vanilkový pudink (nevařit)
- 3 PL javorového nebo agávového sirupu
- 2 vajíčka
- 0,5 hrnku mléka
- 5 oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek
- mletá skořice
Plech vyložte pečícím papírem a vylijte na něj karobové těsto. Na něj rovnoměrně rozlijte tvarohové těsto a na úplný závěr poklaďte nahrubo nastrouhanými jablky smíchanými se skořicí. Z jablek ještě předtím vymačkejte šťávu (a tu třeba vypijte, je výborná!). Pokud máte jablka sladká, není třeba doslazovat.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 150°C cca 30-45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat