středa 14. října 2015

Tvarohovo-kukuřično-pohankový koláč s lesním ovocem


Opět je to bezlepková verze, ale celiaci ať si zkontrolují, zda všechno co použijí, je skutečně bezlepkové. My se jen snažíme o jistou očistu od lepku, takže nějaké stopy lepku např. v kypřícím prášku, nás netrápí.


Potřebné suroviny:
  • 50g pohankové mouky
  • 50g instatní kukuřičné polenty
  • 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátů
  • 250g tvarohu ve vaničce
  • 70g změklého másla
  • 1 vejce
  • agávový sirup (cca 5-10 PL, podle toho jak moc rádi sladíte)
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 200g mraženého lesního ovoce
Nejdříve si smíchejte suché suroviny a pak do nich přimýchejte všechny ostatní. Vyšlehejte do hladka. Mražené ovoce nechte rozmrazit a slijte z něj přebytečnou vodu. Pak jej opatrně vmíchejte do těsta. Podle toho, jak moc máte kyselé ovoce, oslaďte těsto.

Koláčovou formu vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Dejte péct na asi 30-40 minut na 160°C.


Žádné komentáře:

Okomentovat