Tohle jídlo mě velmi mile překvapilo svou jemnou chutí. Kombinace surovin je taky skvělá. Navíc tento chutný pokrm vyzkouzlíte z naprosto jednoduchých a běžně dostupných surovin. Čerpala jsem opět od Mačingové, ale tentokrát jsem udělala mírnou úpravu.
Potřebné surovinyna 2 porce:
- 200g bezvaječných těstovin
- 300g (jedno balení) hlívy ústřičné
- 3 menší mrkve
- 1/2 pórku (já použila tu zelenější část)
- 1 střední cibule
- 5PL sušeného sójového mléka (např. Zajíc) nebo 100ml sójové smetany
- olivový olej
- sůl, mletý rozmarýn
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a osmahněte ji na oleji. Mezitím si nakrájejte hlívu na kousky, pórek na kolečka a mrkev nahrubo nastrouhejte. Až cibule zesklovatí, přidejte ostatní zeleninu, osolte, posypte rozmarýnem a podlijte trochou vody. Duste cca 20 minut. V případě potřeby dolijte trochu vody, abyste měli v čem rozmíchat sušesné sójové mléko. Pokud použijete sójovou smetanu, vodu už nedolívejte. Ještě 10 minut duste. V podstatě do změknutí hlívy.
Podávejte s bezvaječnými těstovinami, nebo klidně i celozrnnými.
Žádné komentáře:
Okomentovat