Suroviny na 1 porci:
- 1/3 fenyklu
- 3 stonky zeleného chřestu
- 50g Lučiny
- 2-3 ČL bazalkového pesta
- sůl
Fenykl očistěte a rozkrojte na dva plátky. Dejte na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Mezitím omyjte chřest a konce ulomte. (U zelené chřestu se konce ulamují, u bílého odkrajují.)
Po 5 minutách dejte vařit chřest k fenyklu tak, aby špičky nebyly ponořené ve vodě. Vařte 3-4 minuty. Vyjměte z vody a chřest ihned opláchntěte pod studenou vodou.
Po 5 minutách dejte vařit chřest k fenyklu tak, aby špičky nebyly ponořené ve vodě. Vařte 3-4 minuty. Vyjměte z vody a chřest ihned opláchntěte pod studenou vodou.
Lučinu smíchejte s pestem a dle potřeby rozřeďte trochou mléka. Ihned podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat