Receptů na boloňskou omáčku najdete spousty a netvrdím, že tohle je pravá verze. Je ale rychlá a moc dobrá. :-) Jen doporučuji zainvestovat do kvalitní passaty bez konzervatnů, protože ta výrazně ovlivní výslednou chuť omáčky. Já jsem byla maximálně spokojená s Passatou Natur od Alnatury (lze zakoupit např. v DM drogerii). Obsahuje pouze rajčata a 0,2% soli.
Potřebné suroviny na 4 porce:
- 500g mletého hovězího a vepřového masa
- 660ml kvalitní passaty
- 1 menší mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 menší cibule
- 2 větší stroužky česneku
- hrst čerstvé bazalky
- 3 sušená rajčata (nemusí být)
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Zeleninu nakrájejte na velmi drobné kostičky, česnek utřete a vše krátce (asi 2-3minuty) orestujte na olivovém oleji. Pak přidejte mleté maso a zprudka osmahněte, dokud se maso nezatáhne. Přilijte passatu, ztlumte a přiklopené za občasného míchání duste cca 40 minut.
Na posledních pět minut přidejte do směsi posekanou čerstvou bazalku, na kostičky nakrájená sušená rajčata a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte ideálně s celozrnnými těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat