Konečně jsem našla odvahu koupit si tempeh. Dělali v bio krámku ochutnávku, takže jsem ho zkusila, zachutnal mi a už jsem si nesla jeden domů. A cože to vlastně je? :-) Tempeh je nejkvalitnější sójový výrobek, který navíc prošel fermentací. Díky ní obsahuje opravdu vysoký a komplexní podíl bílkovin, hodně vlákniny a vitamíny, zejména vitamín B12.
Potřebné suroviny na 3-4 porce:
- 1 balení uzeného tempehu (190g)
- 4 střední brambory
- 3PL celozrnných ovesných (nebo jiných) vloček
- 1/2 menšího pórku
- 1/2 červené kapie
- 1 ČL majoránky
- 0,5 ČL mletého kmínu
- 3 ČL lahůdkové papriky
- sůl
- olej
Na oleji osmahněte na tenká kolečka pokrájený pórek. Přisypte papriku a kmín a chvíli restujte. Nakrájejte brambory a tempeh na kostičky a společně s majoránkou přidejte k pórku a zalijte cca 1l vody.Vařte do změknutí brambor. Na závěr přidejte na jemno nakrájenou kapii a ovesné vločky a ještě 5 minut nechte povařit. Dle chuti osolte.
Podávejte s celozrnným pečivem nebo jen tak samotné.
Žádné komentáře:
Okomentovat