pátek 17. března 2017

Krůtí roláda se sýrem a sušenými rajčaty podávaná s žampióny na víně

Suroviny na roládu:

  • cca 600g krůtích prsou
  • 3 sušená rajčata
  • cca 5dkg strouhaného eidamu 30%
  • menší kousek cukety
  • 2 stroužky česneku
  • grilovací bylinky, sůl, pepř
  • olej
  • potravinářský provázek
Žampióny na víně:
  • 1 červená cibule
  • olej, plátek másla
  • tymián, sůl
  • bílé víno (nebo červené)
Krůti prsa jsem si nejdříve uprostřed rozříznětě a poté pořádně rozklepejte. Potřete je z vnitřní strany olejem smíchaným s prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a lehce přidejte bylinky (já použila směs grilovací bylinky bez soli). Z cukety si odřízněte tak 5cm kousek, omyjte a nakrájejte na tenké plátky, které ještě rozčvrťte. Sušená rajčata osušte od oleje v ubrousku a poté nakrájejte na malé kousky. Cuketu s rajčaty poklaďte na maso, přidejte nastrouhaný sýr a srolujte. Svažte potravinářským provázkem.

Zamotanou roládu potřete olejem, osolte a jemně opepřete a na rozpálené pánvi nebo hrnci osmahněte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté vložte do pekáčku, podlijte trochou horké vody a nepřikryté pečte v troubě na 200°C cca 45 minut, občas podlejte vodou. Na posledních 15 minut jsem do trouby přidala basmati rýži. Tu si klasicky propláchněte, poté vložte do pekáčku, zalijte vodou tak, aby přesahovala rýži jednou tolik, osolte, přikryjte a nechte v troubě cca 15 minut.

Mezitím si nakrájejte červenou cibuli na měsíčky a osmahněte na trošce oleje s plátkem másla. Žampiony očistěte a nakrájete na čtvrtiny. Společně s tymiánem přidejte k osmahnuté cibuli a chvíli restujte. Poté zalijte trochou vína (neměla jsem červené, jinak by se tam hodilo určitě víc) a duste cca 10-15 minut. V případě potřeby osolte.

Žádné komentáře:

Okomentovat