pátek 17. března 2017

Avokádový hummus

Zajímavá obměna klasického hummusu. Kdo máte rádi avokádo, vřele doporučuji!

Potřebné suroviny:
  • 1 plechovka cizrny (265g vařené cizrny)
  • 1 zralé avokádo
  • 3 PL citrónové šťávy
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 - 3 ČL tahini (sezamová pasta)
  • 1 větší stroužek česneku
  • sůl, pepř
Cizrnu slijte a společně s ostatními surovinami kromě tahini rozmixujte do hladka. Na závěr přidejte tahini a už pouze ručně promíchejte. Dle chuti dosolte, případně přidejte citrónovou šťávu, která chutě zvýrazní.

Nemáte-li doma tahini, tak v tomto případě to tolik nevadí, avokádo tomu dodává chuť dostatečně, můžete tedy vynechat.

Podávejte s celozrnným pečivem, nebo třeba jen pokrájenou zeleninou (mrkev, řapíkatý celer, salátová okurka...).

1 komentář:

  1. Téda, to vypada naprosto famozně, určitě budu muset vyzkoušet. My jsme si práveže nedávno koupili omylem hrozně moc cizrny z greenmatu , protože jsme se u objednávky trochu uklikli a teď právě vymýšlíme různé recepty a způsoby, jak se toho efektivně zbavit :-D

    OdpovědětVymazat