pátek 13. ledna 2017

Rajčatová omáčka s hlívou ústřičnou

Máte-li rádi hlívu ústřičnou, tak rozhodně vyzkoušejte tento recept! Rajčatové pyré kupuji v DM drogerii, teď tam měli nově pyré ochucené bylinkami a to jsem použila do tohoto receptu. Kdo tedy budete mít neochucené rajčatové pyré, přidejte si do omáčky bylinky dle své libosti - např. bazalku, oregano...

 
Potřebné suroviny na 3 porce:
  • 300g hlívy ústřičné
  • 1 menší cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • cca 400ml rajčatového pyré ochuceného bylinkami
  • cca 5dkg anglické slaniny
  • špetka tabasca
  • sůl, pepř dle chuti




Slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte do zesklovatění cibule. Poté přidejte na drobno nakrájenou hlívu a duste zhruba 10 minut. Občas promíchejte. Poté přidejte zbylé suroviny, tzn. rajčatové pyré, prolisovaný česnek, tabasco a dochuťte solí a pepřem. Duste dalších zhruba 5 minut, nebo dokud není hlívá měkká.

Můžete podávat s celozrnným pečivem, nebo těstovinami. Já jsem si k tomu dala žitné těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat