sobota 12. listopadu 2016

Sladké lívance s červenou řepou

Nelekejte se. Červená řepa je přirozeně nasládlá, takže je do sladkých jídel jako dělaná! :-) Lívanečky jsou fakt luxusní. Opět, nemusíte se striktně řídit receptu. Amarantovou a rýžovou mouku můžete nahradit jinými bezlepkovými moukami (pohanková, jáhlová..). Nebo klidně použijte jen špaldovou/celozrnnou pšeničnou (hladkou).  Karob lze nahradit kakaem. Agávový sirup medem.... Nebojte se experimentů. :-)

Potřebné suroviny na 2-3 porce:
  • 1 uvařená červená řepa 
  • 1 velké vajíčko 
  • 2 PL sójoveho mléka v prášku  (např. Zajíc) + 250ml vody 
  • 1 PL chia semínek
  • 10g amarantové mouky
  • 60g rýžové mouky
  • 100g celozrnné pšeničné mouky (hladké)
  • 20g ječné mouky
  • špetka soli 
  • 2 PL karobu
  • 1 PL agávového sirupu
  • 1 vrchovatá ČL kypřícího prášku
  • Kokosový olej na smažení 
Navrch:
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 banán
  • Makademové/vlašské ořechy 
  • Ovoce dle chuti 
Uvařenou červenou řepu nastrouhejte najemno a poté ještě rozmixujte. Přidejte vajíčko, chia semínka a sirup. Do hrnku dejte prášek sójového mléka, přidejte trochu vlažné vody a rozmíchejte. Teprve pak postupně přilijte zbytek vody a přidejte k řepě.  

V jiné míse smíchejte ostatní (suché)suroviny a za stálého míchání přisypávejte postupně k řepě.

Smažte na kokosovém oleji cca 5 minut z každé strany.

Tvaroh smíchejte s rozmačkaným banánem, potřete jím lívance, posypte sekanými ořechy a ozdobte ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat