neděle 30. října 2016

Masové karbanátky s cuketou

Odlehčená verze klasických karbanátků, tentokrát s cuketou. Cuketa tam není vůbec cítit, karbanátky jsou krásně vláčné a prudce jedlé.

 Potřebné suroviny:
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 větší cuketa (objemově cca 1:1 k masu)
  • 1 červená cibule
  •  4 stroužky česneku
  • malý kousek slaniny (cca 5 dkg)
  • 1 ČL vrchovatou mletého římského kmínu
  • majoránka
  • hrst nasekané čerstvé natě petržele
  • sůl, pepř
  • 3 menší vajíčka
  • strouhanka
  • sezamová semínka
Cibuli společně se slaninou nakrájejte najemno a osmahněte na pánvi do zesklovatění. Nechte vychladnout. Mezitím si omyjte cuketu, odkrojte konce a nastrouhejte najemno. Lehce posolte, aby cuketa pustila šťávu a tu pak zlehka vymačkejte a slijte. Do mletého masa přimíchejte vychladlou cibuli se slaninou, nastrouhanou cuketu, dochuťte bylinkami a kořením a pořádně promíchejte.Na závěr přidejte vajíčka a dle potřeby strouhanku.

Z masové směsi vytvořte tenší placky, pokládejte na pečící papír. Posypte sezamovými semínky. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C cca 30 - 40 minut. Po vytažení z trouby nechte ještě asi pět minut na plechu, teprve pak podávejte třeba s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat