Potřebné suroviny:
- 1 hrnek jáhlové mouky
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1 hrnek rostlinného mléka (já použila domácí rýžové)
- 1 PL sladu
- 3 PL agávového sirupu
- 5 PL řepného oleje
- 1 jablko
- 1 mrkev
- hrst namočených rozinek
- hrst slunečnicových semínek
- 1 PL chia semínek
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- asi 400g vypeckovaných švestek
- 1 PL rumu
- 2 PL třtinového cukru
- 1 ČL skořice nebo perníkového koření
- 2 hrsti pohankových vloček
Jablko oloupejte a nastrouhejte najemno společně s mrkve. Přidejte rozinky předem namočené ve vodě, slunečnicová semníka, slad, sirup, olej a rostlinné mléko. (Já rozmixovala povařenou rýži s vodou, ale můžete třeba použít i mléka zn. Zajíc, nebo nevadí-li vám mléčné výrobky, tak klasické mléko.)
V druhé míse smíchejte obě mouky a teprve pak je přimíchejte k tekutým surovinám. Promíchejte a až úplně na závěr přisypte prášek do pečiva a opět pořádně promíchejte. Mělo by vám vzniknout tužší, ale stále tekuté těsto. To nalijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a vytvořte mírně vyvýšené okraje. Do prostřed pak rozprostřete švestkovou náplň a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170°C na asi 45-55 minut.
A tady je odkaz na originální recept http://vesmirna.blogspot.cz/2015/08/bezlepkovy-kolac-s-makem-kesu-vegan.html.
Žádné komentáře:
Okomentovat