tohle je naprosto tradiční recept na bramborové šišky, některé věci se prostě s celozrnnými surovinami dělat nedají.... Jen jsem ho krapet vylepšila švestkovým pyré, které celý pokrm obzvláštní a udělá vláčnějším. Přiznám se, že mák jsem osladila klasickým cukrem, až pak mě napadlo, že jsem ho mohla osladit nějakým sirupem, nebo víc osladit švestkové pyré, možná by to stačilo. Pak by to jistě byl zase o kus zdravější pokrm. :-))
Suroviny na cca 4 porce:
Na těsto:
- 1kg brambor
- 300g hrubé mouky
- 100g krupice
- sůl
- 2 vajíčka
- 10 švestek
- agávový sirup
- 1 PL rumu
- mák
- moučkový cukr (jiné sladidlo)
- máslo
Dejte vařit do mírně osolené vody. Šišky jemně ve vodě zamíchejte, aby se odlepily ode dna. Vařte 3-5 minut, resp. dokud šišky nevyplavou na povrch.
Mezitím si vypeckujte švestky a dejte je do hrnce s vodou a uvařte do měkka. Mě to trvalo asi 5 minut, záleží na tom, jak jsou zralé. Pak vodu slijte, švestky rozmixujte, přidejte sirup podle chuti a lžíci rumu.
Šišky jsem si ještě trochu omastila máslem, pak nasypala mák a polila švestkovým pyré.
Ať vám chutná.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat